VEZG-smågrisenoteringen er i dag uændret 88,00 €.
VEZG-smågrisenoteringen for 8-kilos grise er i dag uændret 58,10 €.

Efterspørgslen er fortsat større end udbuddet på det tyske smågrisemarked. Imidlertid er tyske slagtesvineproducenter ikke villige til at betale meget mere for nye smågrise for tiden. Som situationen p.t. ser ud, er det ikke sandsynligt, at smågrisenoteringerne vil fortsætte med at stige uden nye prispositive impulser fra det tyske slagtesvinemarked.

I Holland er markedssituationen ikke anderledes. Efter den tyske slagtesvinenotering var steget med 5 cent i forrige uge, steg den tyske VEZG-smågrisenotering med 3,50 euro. Imidlertid steg de vigtigste hollandske smågrisenoteringer kun med 0,50 – 1,00 euro. Det viser, at der ikke er meget potentiale til prisstigninger på smågrisemarkedet for tiden uden markante stigninger i slagtesvinenoteringerne.

De fleste markedseksperter forventer derfor stabile smågrisenoteringer i Europa i de kommende uger.

 

OBS! Beregningstabellen for tyske 8-kilos grise tilpasses

VEZG-smågrisenoteringen for 8-kilos grise beregnes på basis af 25 kg-smågrisenoteringen. Den tyske omsætterorganisation VEZG havde opstillet en beregningstabel til et maksimumsprisniveau på 86 euro. Imidlertid er smågrisepriserne steget markant i de første fem måneder af året. Derfor var det nødvendigt at opdatere tabellen med nye beregningsfaktorer op til 102 euro.

Den nye beregningstabel trådte i kraft fredag, den 26. maj 2023. Derfor er VEZG-smågrisenoteringen for 8-kilos steget sidste uge ikke bare med 2,20 euro, men med 5,70 euro.

 

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter