VEZG-smågrisenoteringen stiger i dag med 4,00 € til 71,00 €.
VEZG-smågrisenoteringen for 8-kilos grise stiger i dag med 3,10 € til 44,00 €.

I kølvandet af den tyske slagtesvinenotering fortsætter smågrisenoteringerne den prismæssige optur. SPF-selskabet hævede puljenoteringerne med yderligere 30 kr. i går, mens smågrisenoteringerne I Holland steg med 2,50 – 3,50 euro (ca. 19 – 26 kr.) i den seneste uge.

Udbuddet er p.t. lille på smågrisemarkedet i forhold til slagtesvineproducenternes store efterspørgsel. Ikke alle ordrer kan imødekommes med det samme for tiden, og nogle tyske slagtesvineproducenter er således nødt til at acceptere lidt ventetid, når de bestiller nye smågrise.

Ifølge de seneste beregninger fra den tyske delstat Niedersachsen fik tyske smågriseproducenter ca. 84 euro (ca. 625 kr.) pr. gris i gennemsnit i den seneste uge (inkl. diverse tillæg, so-pris og vægtregulering). Da de gennemsnitlige produktionsomkostninger samtidig var ca. 78,50 euro (ca. 585 kr.), kan man konstatere, at tyske smågriseproducenter efterhånden begynder at tjene penge efter flere år med store underskud.

Dette vil imidlertid næppe føre til, at smågriseproduktionen igen udvides i Tyskland. Tværtimod. På grund af de nødvendige investeringer i mere dyrevelfærd i de kommende år og de politiske rammebetingelser i Tyskland regner markedseksperterne med, at nedturen i den tyske smågriseproduktion vil fortsætte i år.

Afhængig af udviklingen af den tyske slagtesvinenotering forventer tyske markedsinteressenter fortsat stigende smågrisenoteringer i de kommende uger.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter